Οpen Water Swimming: Δελφίνια έτοιμα για όλα

Ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, το οποίο μάλιστα αποτελεί μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων και συνάμα είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα θα έχει την τιμητική του αύριο και μεθαύριο, 29 και 30 Αυγούστου, στη θάλασσα της Πάτρας. 

Στους αγώνες του Open Water Swimming θα λάβουν μέρος 15 χώρες , οκτώ στους Άνδρες ( Μαρόκο, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Τυνησία, Κύπρος, Πορτογαλία, Λιβύη) και επτά στις γυναίκες (Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Πορτογαλία, Τυνησία), ενώ τέσσερις θα συμμετάσχουν στο μικτό αγώνισμα (Κύπρος, Ιταλία, Πορτογαλία και η Ελλάδα με δύο ομάδες).

Ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ έντονος, με σκληρές μάχες μέσα στο νερό και πολλή τακτική, κυρίως στα τελευταία μέτρα πριν από τον τερματισμό.

Η Στελλίνα ΑΠΛΑΝΤΗ (Stilliani APLADI), μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, δίνει και μια άλλη παράμετρο: «Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι ευνοϊκότερες, καθώς η θάλασσα έχει ρεύματα», επισημαίνει.

Το “πρώτο βιολί” της Ελλάδας, ο 27χρονος Γιώργος ΑΡΝΙΑΚΟΣ  προβλέπει: «Όλα τα μέλη της ομάδας πιστεύουμε ότι μπορούμε να διακριθούμε, αλλά σίγουρα η προσπάθεια μας είναι δύσκολη. Η Ιταλία και η Πορτογαλία εμφανίζονται πολύ δυνατές και ο ανταγωνισμός θα κτυπήσει κόκκινο».

Το 2015 στην Πεσκάρα ο Γιώργος ΑΡΝΙΑΚΟΣ είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 ανέβηκε στο βάθρο στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας.

Στην Πάτρα είναι παρών και ο Andrea MANZI (ΙΤΑ), που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην Πεσκάρα, μπροστά από τον ΑΡΝΙΑΚΟ και πίσω από τον συμπατριώτη του, Dario VERANI (ITA).

O Andrea MANZI (ΙΤΑ) έχει γεννηθεί στις 27 Nοεμβρίου του 1997, είναι Αστυνομικός και έχει όνειρο να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στις γυναίκες η Ιταλία θα εκπροσωπηθεί από τη Silvia CICCARELLA, την Ginevra TADDEUCCI και τη Sofie CALLO.

Πριν από τέσσερα χρόνια οι Azzurri είχαν κυριαρχήσει στο Οpen Water Swimming κατακτώντας τα έξι από τα εννέα μετάλλια.

Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αγώνες στα 5 χιλιόμετρα γυναικών με ώρα έναρξης 09:00 και 10:00 αντιστοίχως.

Ο μικτός αγώνας (σκυταλοδρομία) θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, με ώρα έναρξης 10:30.

Αφήστε ένα Σχόλιο