ΜΑΣΚΟΤ

Η μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019

Ο «Πατρέας» είναι η Μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019. Δημιουργός του είναι η η Κανέλλα Στασινοπούλου, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και καθηγήτρια εικαστικών στα Αρσάκεια Σχολεία της Πάτρας.

Η επιλογή του «Πατρέα» έγινε μέσω ανοικτού διαγωνισμού που προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, καλώντας τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα (εικαστικούς, γραφίστες, αρχιτέκτονες κ.λπ.), να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε το θέμα τους να είναι ένα ζώο παραλίας ή θάλασσας, καθώς σκοπός της Ο.Ε. ήταν να δημιουργήσει μία Μασκότ που θα αναδεικνύει ένα κοινό χαρακτηριστικό των 26 Μεσογειακών Χωρών. Η αξιολόγηση των σχεδίων που κατατέθηκαν και η τελική επιλογή της Μασκότ, έγινε από τριμελή κριτική επιτροπή.

Η Μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι ένας γλάρος («Πατρέας») και επιλέχθηκε με βασικό κριτήριο ότι είναι το κατεξοχήν παράκτιο πουλί που θα συναντήσει ο επισκέπτης όταν κινείται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, σε τμήματα της οποίας (Νότιο Πάρκο, Πλαζ Αγυιάς) θα φιλοξενηθούν οι Αγώνες.

Το σχέδιο που κατέθεσε η εικαστικός Κανέλλα Στασινοπούλου αποτέλεσε την προσχέδια-πρόταση για την τελική μορφή του μοντέλου της Μασκότ στη σημερινή μορφή της.

Η αποκλειστική χρήση (Copyright) και η εκμετάλλευση της Μασκότ ανήκει στην Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.