Νίκος ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: “Παρακαταθήκη για την Πάτρα και την Ελλάδα”

Μετά τη λήξη των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Πάτρα 2019”, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες ανήκουν στην ιστορία. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, επιτυγχάνοντας την εγγραφή της Πάτρας στην τιμητική λίστα των πόλεων που φιλοξένησαν Μεσογειακούς Αγώνες.

Οι Αγώνες ήταν πολύ καλοί και αφήνουν μια παρακαταθήκη για την Πάτρα, αλλά κυρίως για την Ελλάδα. Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι συνέβαλαν ώστε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι των μεγάλων διοργανώσεων και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, ώστε να διεκδικήσουμε και άλλα διεθνή αθλητικά γεγονότα στο μέλλον.

Η ολοκλήρωση των Αγώνων βρίσκει την Πάτρα να έχει αποκτήσει μια δεξαμενή ανθρώπων, στελεχών και εθελοντών, που εργάστηκαν για τους Μεσογειακούς Παράκτιους και ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Σε όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό η Ο.Ε. θα απονείμει τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά τους.

Το ενδιαφέρον της Ο.Ε. μετά την Τελετή Λήξης εντοπίζεται στο αθλητικό και άλλο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τους Αγώνες, ώστε να παραμείνει στην Πάτρα το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του. Στην Ο.Ε. έχουν υποβληθεί  αρκετά αιτήματα από φορείς της Πάτρας που ζητούν μέρος του υλικού αυτού. Θα φροντίσουμε ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή και δίκαιος καταμερισμός.

Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να παραμείνει στην πόλη το ένα από τα δύο κεντρικά γήπεδα άμμου στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Άρτεμις» της Ακτής Δυμαίων. Αναζητούμε την πλέον συμφέρουσα οικονομικά λύση, η οποία θα υπερασπίζεται απόλυτα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή να καρποφορήσει.

Από την πλευρά της η Ο.Ε. θα φροντίσει την διαφύλαξη και ασφάλεια του αθλητικού και άλλου υλικού, ώστε να μην εκτεθεί σε κινδύνους βανδαλισμού ή κλοπής”.

Αφήστε ένα Σχόλιο