Νίκος ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: “Η χαρά και η στενοχώρια μας”

Ο λόγος τον οποίο εκφωνεί ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Nίκος ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ  στην αποψινή Τελετή Λήξης που πραγματοποιείται στην Εγκατάσταση “Αρτεμις”.

Αξιότιμε Πρόεδρε της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων,

Αξιότιμα μέλη  της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών,

Κυρίες και κύριοι… 

Απόψε ζούμε μια οξύμωρη κατάσταση…

Είναι πρώτα απ’ όλα ευχάριστη διότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία μιας μεγάλη διοργάνωση που η Πάτρα και η Ελλάδα, όλοι μας και όλοι σας, την κάναμε ακόμη μεγαλύτερη.

Αλλά είναι και στενόχωρη: μετά από μια γεμάτη εβδομάδα μας κυριεύει η μελαγχολία, διότι θα πρέπει να ρίξουμε την αυλαία και να αποχαιρετιστούμε με την ελπίδα ότι κάπου, κάποτε, με κάποιους θα ξανασμίξουν οι δρόμοι μας.

Εδώ απόψε τελειώνει η αθλητική γιορτή τη Μεσογείου. Εδώ απόψε βάζουμε μια άνω τελεία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας…

Για μια εβδομάδα, τα σφριγηλά αθλητικά νιάτα 26 χωρών της Μεσογείου, πάνω από 700 αθλητές, «τον αγώνα τον καλόν ηγωνίσθησαν».

Με αληθινή άμιλλα, με γνήσιο αθλητικό πνεύμα, με δύναμη, με όραμα, με υψηλές προσδοκίες και με το βλέμμα στο ανοικτό ορίζοντα τους.

Από τη περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα ζήσαμε όλοι στον ρυθμό του Πατρέα που μας πήγε βόλτα στη θάλασσα, στη λίμνη, στην πισίνα, στα νερά και στην άμμο, σε δυο πόλεις, σε τέσσερις εγκαταστάσεις και σε δέκα γήπεδα…

Όλες αυτές τις μέρες και τις νύχτες ξεφύγαμε από τη ρουτίνα μας και η Πάτρα έγινε ένας ομφαλός της αθλητικής γης: οι προβολείς έπεσαν εδώ και φώτισαν την πόλη μας, την πατρίδα μας, τους Αγώνες και όλη τη Μεσόγειο που είναι ένα πολύ δυναμικό σημείο αναφοράς στον πλανήτη.

Μοντέρνοι, ξεχωριστοί και συναρπαστικοί αγώνες, μεγάλα ρεκόρ, συγκλονιστικές προσπάθειες, συναισθήματα, συγκινήσεις, στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό και στην καρδιά μας και πάντοτε θα τις νοσταλγούμε.

Λυπόμαστε πολύ που τελείωσαν οι αγώνες, μα χαιρόμαστε που έγιναν και τους ζήσαμε.

Η Πάτρα κέρδισε το στοίχημα. Η Ελλάδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι των μεγάλων διοργανώσεων και ατενίζει προς τα εμπρός με καθαρό βλέμμα και αισιόδοξη ματιά.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων που εμπιστεύθηκε την Ελλάδα και την Πάτρα, τις 26 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους κριτές, τους συνοδούς των αποστολών.

Θέλω επίσης να απευθύνω τις ευχαριστίες μου προς την ελληνική κυβέρνηση για την καθοριστική υποστήριξη της.

Ευχαριστώ θερμά τα μέλη των προηγούμενων Οργανωτικών Επιτροπών…

Ευχαριστώ πολύ τις υπηρεσίες του Δήμου, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, τον Ερυθρό Σταυρό, τους χορηγούς και όλους τους φορείς, οι οποίοι συνέβαλαν στην εύρυθμη διεξαγωγή των Αγώνων…

Ευχαριστώ το προσωπικό και τους εθελοντές μας  που αφοσιώθηκαν ψυχή τε και σώματι σε αυτή την εθνική αθλητική διαδικασία.

Και βεβαίως θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς, τον κόσμο της Πάτρας που παρά τις δυσκολίες γεμίσατε τα γήπεδα και δώσατε έντονο και εντυπωσιακό παρών στους Αγώνες.

Απόψε τελειώνουν αυτοί οι αξέχαστοι  Αγώνες και αρχίζει να τρέχει η κληρονομιά που αφήνουν, ώστε να επενδύσουμε πάνω σε αυτή την υπόθεση, σε επίπεδο εγκαταστάσεων, ανθρώπινου δυναμικού, εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Καληνύχτα, καλή διασκέδαση στην αποψινή γιορτή, με το καλό να ξανανταμώσουμε..

Εύχομαι στις ξένες αποστολές καλό ταξίδι στις χώρες σας.

Έχω την τιμή να προσκαλέσω τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, κύριο Amar ADDADI να λάβει τον λόγο.

Αφήστε ένα Σχόλιο