Loading...
 Start Page

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

BEACH HANDBALL

Η περιοχή του Competition αποτελείται από ένα γήπεδο μήκους 33μ.Χ 18 μ., συμπεριλαμβανομένης της ενδιάμεσης ζώνης που βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου και των κερκίδων και περιβάλλεται από πινακίδες μεγέθους 3 μ. X 1 μ. Θα πρέπει να υπάρχει μια ζώνη ασφαλείας με πλάτος 3 μέτρων που να περιβάλλει το γήπεδο. Αρα, ο καθαρός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι 27 μ. X 12μ. και χωρίζεται σε δύο μισά από μια φανταστική γραμμή. Όλες οι γραμμές έχουν πλάτος μεταξύ πέντε και οκτώ εκατοστών και είναι κατασκευασμένες από σταθερή έγχρωμη ταινία για να κάνει αντίθεση με την άμμο (μπλε, κίτρινο).  

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει τραπέζι με το χρονόμετρο και το σκορ το οποίο θα έχει χώρο για 3 έως 4 άτομα και τοποθετείται στη μέση μιας πλευρικής γραμμής και τουλάχιστον 3 μέτρα έξω από αυτή και σε σημείο τέτοιο ώστε ο χρονομέτρης / σημειωτής να βλέπει τις περιοχές αντικατάστασης. Η περιοχή αντικατάστασης είναι 15 μέτρα μήκος και περίπου 3 μέτρα πλάτος. Οι περιοχές αντικατάστασης βρίσκονται σε κάθε πλευρά του γηπέδου έξω από τις πλευρικές γραμμές.

Ο κυρίως αγωνιστικός χώρος περιβάλλεται από 2 σειρές διαφημιστικών πινακίδων. Η 1η σειρά θα βρίσκεται περιμετρικά σχεδόν στα όρια (απόσταση ασφαλείας 3ων μέτρων) του αγωνιστικού χώρου. Η 2η σειρά θα βρίσκεται περιμετρικά στους πρόποδες των κερκίδων. Η κάθε διαφημιστική πινακίδα θα είναι μεγέθους ‘’3 x 1’’ μέτρα και θα προβάλλει τους χορηγούς των ΑΓΩΝΩΝ είτε τους εκάστοτε χορηγούς του εκάστοτε competition.

Τέρματα & Δίχτυα

Ένα ορθογώνιο τέρμα τοποθετείται μέσα από κάθε γραμμή τέρματος. Πρέπει να αποτελείται από δύο κατακόρυφες δοκούς ίσης απόστασης από κάθε μία γωνία και να ενώνονται στην κορυφή από μια οριζόντια δοκό.

Οι αποστάσεις των δοκών των τερμάτων πρέπει να εκτείνονται ως εξής: Το ύψος της οριζόντιας δοκού από την επιφάνεια της άμμου πρέπει να είναι 2 μέτρα. Οι αποστάσεις των κάθετων δοκών μεταξύ τους πρέπει να είναι 3 μέτρα.

Οι κάθετες δοκοί και η οριζόντια δοκός που σχηματίζουν το πλαίσιο του τέρματος είναι από αλουμίνιο θα πρέπει να είναι προδιαγεγραμμένου σχεδίου με εξωτερική διάμετρο οκτώ εκατοστά και χρωματισμού συμπαγούς χρώματος (κίτρινου) που θα έρχεται σε καθαρή αντιπαραβολή με το χρώμα της άμμου και με φόντο (κίτρινο, μπλε). Τα τέρματα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα.

Η διάταξη του τέρματος συμπληρώνεται από ένα πλαίσιο που υποστηρίζει τα δίχτυα, όπου το μεγαλύτερο σημείο βάθους των διχτύων στην κορυφή του τέρματος θα εκτείνεται στα 80 εκατοστά και 1 μέτρο στην βάση.

Κάθε τέρμα πρέπει να περιλαμβάνει ένα δίχτυ, από βαρύ νάιλον (ή άλλο παρόμοιο συνθετικό υλικό, χωρίς κόμπους, και μάτι πλέγματος 80 X 80 χιλιοστά ή μικρότερο, και πάχους έξι χιλιοστών) το οποίο προσαρτάται στο πίσω μέρος του πλαισίου του τέρματος. Αυτό πρέπει να στερεωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε μια μπάλα που ρίχνεται από την εξωτερική πλευρά του τέρματος να μην μπορεί να εισέλθει στην εσωτερική πλευρά των διχτυών και να καταλογιστεί λανθασμένα ένα γκολ. Επιπλέον πρέπει να είναι στερεωμένο με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή να περάσει η μπάλα από την εσωτερική πλευρά των διχτύων προς τα έξω και να θεωρηθεί ως αστοχία ένα τέρμα που επετεύχθη. Τέλος το δίχτυ πρέπει να υποστηρίζεται σωστά για να μην παρεμβαίνει στο έργο του τερματοφύλακα, ενώ το χρώμα του, πρέπει να αντιπαραβάλλεται με το χρώμα της άμμου και να είναι ίδιο με το χρώμα του τέρματος.

Για την ασφάλεια των παικτών και των αξιωματούχων αγώνα, το κατώτατο σημείο κάθε τέρματος πρέπει να είναι κατάλληλα αγκυρωμένο-στερεωμένο κάτω από την άμμο. Οι άγκυρες δεν πρέπει να δημιουργούν κίνδυνο για τους παίκτες και τους αξιωματούχους αγώνα.

Τρία μέτρα πίσω από κάθε περιοχή τέρματος πρέπει να εγκατασταθούν σε όλο το μήκος του γηπέδου σωλήνες ύψους 6 έως 7 μέτρων στους οποίους θα προσαρτηθούν προστατευτικά δίχτυα για τους θεατές.

Μπάλα

Το παιχνίδι παίζεται με μια στρογγυλή, μη ολισθηρή φτιαγμένη από καουτσούκ μπάλα. H μπάλα για τους άνδρες ζυγίζει 350 έως 370 γραμμάρια και έχει περιφέρεια από 54 έως 56 εκατοστά. Η μπάλα των γυναικών ζυγίζει 280 έως 300 γραμμάρια και έχει περιφέρεια από 50 έως 52 εκατοστά. Πριν από κάθε παιχνίδι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 4 μπάλες, η μία χρησιμοποιείται για το παιχνίδι, 2 πρέπει να κρατηθούν στη μέση πίσω από κάθε τέρμα σε μια καθορισμένη περιοχή και η άλλη στο τραπέζι του χρονομέτρου.

BEACH SOCCER

Η περιοχή του venue αποτελείται από ένα γήπεδο διαστάσεων αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με προδιαγραφές Παγκόσμιας Ομοσπονδίας 35-37 Χ 26-28 μέτρα + 1-2 μέτρα περιοχή ασφαλείας. Η διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου θα αποτελείται από μία λωρίδα 8 έως 10 εκατοστών, με μία μπλε ταινία από εύκαμπτο αλλά ανθεκτικό υλικό, αγκιστρωμένο σε κάθε σημείο που υπάρχει σημαιάκι και δεμένα στα τέρματα με δαχτυλίδια καουτσούκ.

Ο αγωνιστικός χώρος διαιρείται σε δύο μισά από μια νοητή μεσαία γραμμή η οποία σηματοδοτείται από δύο κόκκινες σημαίες που βρίσκονται έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Το σημείο που βρίσκεται στην μέση αυτής της νοητής γραμμής αποτελεί την ακριβή θέση για το εναρκτήριο λάκτισμα και ορισμένα ελεύθερα λακτίσματα. Επάνω στην γραμμή του τέρματος και στην γραμμή του πλαγίου πρέπει να χαράσσονται σήματα, 5 μέτρα από κάθε νοητό τόξο του κόρνερ, προκειμένου να καταδεικνύεται η απόσταση στην οποία οι αμυνόμενοι παίκτες πρέπει να υποχωρήσουν όταν εκτελείται ένα λάκτισμα από το κόρνερ.

Επάνω στην γραμμή του πλαγίου που βρίσκεται πλησιέστερα στους πάγκους των ομάδων πρέπει να χαράσσονται σήματα, 2,5 μέτρα από την νοητή μεσαία γραμμή και προς τα δεξιά και αριστερά, προκειμένου να καταδεικνύεται η μέγιστη απόσταση που πρέπει να τηρείται κατά την διάρκεια των αντικαταστάσεων.

Στην γραμμή του πλαγίου που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά από τους πάγκους των ομάδων πρέπει να χαράσσονται σήματα, 5 μέτρα δεξιά και αριστερά της νοητής μεσαίας γραμμής, προκειμένου να καταδεικνύεται η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να τηρείται κατά τα εναρκτήρια λακτίσματα. Σε κάθε γραμμή του πλαγίου πρέπει να χαράσσονται σήματα, στην ίδια ευθεία με την νοητή γραμμή της περιοχής του πέναλτι, προκειμένου να βοηθιούνται οι διαιτητές στον προσδιορισμό των περιοχών του πέναλτι. Ο χώρος του τουρνουά περιλαμβάνει το γήπεδο και την ενδιάμεση ζώνη (που βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου και των κερκίδων).Ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να είναι ορθογώνιος και να χαράσσεται με γραμμές. Οι γραμμές αυτές ανήκουν στις περιοχές των οποίων αποτελούν τα όρια. Οι δύο μεγαλύτερες σε μήκος γραμμές σηματοδότησης ορίων ονομάζονται γραμμές του πλαγίου. Οι δύο μικρότερες γραμμές σηματοδότησης καλούνται γραμμές του τέρματος, μολονότι δεν υπάρχει γραμμή μεταξύ των δοκαριών των τερμάτων.

Ένα ελαστικό καλώδιο πρέπει να συνδέεται σε κάθε γωνία και να συνδέεται με ένα θαμμένο ξύλο ή πλαστική άγκυρα συνήθως δίσκος (χωρίς αιχμηρές άκρες). Το ελαστικό καλώδιο θα παρέχει την απαραίτητη αντίσταση για να διατηρήσει τους ιμάντες οριοθέτησης στη θέση τους, δίνοντας παράλληλα την ευελιξία που απαιτείται ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού εάν ένας παίκτης ή αξιωματούχος αγώνα (κριτής ή διαιτητής) πιάσει το πόδι του κάτω από τη γραμμή. Τα τέρματα τοποθετούνται στις γραμμές με προσαρτημένους ελαστικούς δακτυλίους στις θέσεις εγκατάστασής τους. Οι άγκυρες δεν πρέπει να δημιουργούν κανένα κίνδυνο για τους παίκτες και τους διαιτητές αγώνα.

Τέρματα & Δίχτυα

Στο μέσο κάθε γραμμής τέρματος τοποθετείται ένα τέρμα. Ένα τέρμα αποτελείται από δυο κάθετα δοκάρια σε ίση απόσταση από τα κόρνερ που συνδέονται στο επάνω τμήμα τους από ένα οριζόντιο δοκάρι. Τα κάθετα δοκάρια και το οριζόντιο δοκάρι πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο ή άλλο εγκεκριμένο υλικό. Το σχήμα τους πρέπει να είναι κυκλικό ή ελλειπτικό και να μην αποτελεί κίνδυνο για τους παίκτες.

Η απόσταση (εσωτερική μέτρηση) μεταξύ των κάθετων δοκαριών είναι 5,5 μέτρα και η απόσταση από το χαμηλότερο άκρο του οριζόντιου δοκαριού μέχρι το έδαφος είναι 2,2 μέτρα. Τα κάθετα δοκάρια και το οριζόντιο δοκάρι έχουν την ίδια διάμετρο 10 εκατοστών και έχουν μόνο ένα χρώμα (κατά προτίμηση φωσφόριζέ κίτρινο). Οι γραμμές του τέρματος έχουν το ίδιο πλάτος με τα κάθετα δοκάρια και το οριζόντιο δοκάρι. Τα δίχτυα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από κάνναβη, Γιούτα ή νάιλον ή άλλο εγκεκριμένο υλικό, και να συνδέονται με το πίσω τμήμα των κάθετων δοκαριών και του οριζόντιου δοκαριού με κατάλληλο τρόπο. Οι διαστάσεις χώρου στην περίμετρο του αγωνιστικού χώρου περιέχουν 1-2 μέτρα περιοχή ασφαλείας που οριοθετείται από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Η διάταξη του τέρματος συμπληρώνεται από ένα πλαίσιο που υποστηρίζει τα δίχτυα, όπου το μεγαλύτερο σημείο βάθους των διχτύων στην κορυφή του τέρματος θα εκτείνεται στα 80 εκατοστά και 1 μέτρο στην βάση.

Κάθε τέρμα πρέπει να περιλαμβάνει ένα δίχτυ, από βαρύ νάιλον (ή άλλο παρόμοιο συνθετικό υλικό, χωρίς κόμπους, και μάτι πλέγματος 80 X 80 χιλιοστά ή μικρότερο, και πάχους έξι χιλιοστών) το οποίο προσαρτάται στο πίσω μέρος του πλαισίου του τέρματος. Αυτό πρέπει να στερεωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε μια μπάλα που ρίχνεται από την εξωτερική πλευρά του τέρματος να μην μπορεί να εισέλθει στην εσωτερική πλευρά των διχτυών και να καταλογιστεί λανθασμένα ένα γκολ. Επιπλέον πρέπει να είναι στερεωμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορεί να συμβεί και το αντίθετο δηλαδή να περάσει η μπάλα από την εσωτερική πλευρά των διχτύων προς τα έξω και να θεωρηθεί ως αστοχία ένα τέρμα που επετεύχθη. Τέλος το δίχτυ πρέπει να υποστηρίζεται σωστά και δεν παρεμβαίνει στο έργο του τερματοφύλακα. Εάν είναι απαραίτητο, ένα δεύτερο δίχτυ μπορεί να συνδεθεί με το

πίσω από το εσωτερικό δίχτυ. Το κάτω μέρος του διχτυού πρέπει να είναι προσαρτημένο στο καμπυλωτό μέρος του υποστηρικτού πλαισίου του τέρματος με τέτοιο τρόπο ώστε όταν μια μπάλα εισέρχεται στο τέρμα να μην μπορεί να περάσει πέρα ​​από το δίχτυ. Το χρώμα του διχτυού πρέπει να αντιπαραβάλλεται με το χρώμα της άμμου και να είναι ίδιο με το χρώμα του τέρματος.

Για την ασφάλεια των παικτών και των αξιωματούχων αγώνα, το κατώτατο σημείο κάθε τέρματος πρέπει να είναι κατάλληλα αγκυρωμένο-στερεωμένο κάτω από την άμμο. Οι άγκυρες δεν πρέπει να δημιουργούν κίνδυνο για τους παίκτες και τους αξιωματούχους αγώνα.

Τρία μέτρα πίσω από κάθε περιοχή τέρματος πρέπει να εγκατασταθούν σε όλο το μήκος του γηπέδου σωλήνες ύψους 6 έως 7 μέτρων στους οποίους θα προσαρτηθούν προστατευτικά δίχτυα για τους θεατές.

Μπάλα

Η επίσημη μπάλα της FIFA είναι σφαιρική, κατασκευασμένη από δέρμα ή άλλο κατάλληλο υλικό, έχει περιφέρεια μεγαλύτερη από 68 εκατοστά και μικρότερη από 70 εκατοστά, δεν ζυγίζει περισσότερο από 440 γραμμάρια και λιγότερο από 400 γραμμάρια στην αρχή του αγώνα και έχει πίεση μεταξύ 0,4 και 0,6 ατμόσφαιρες σε επίπεδο θάλασσας, Επιπρόσθετα χρησιμοποιούνται σημαίες (κόκκινες και κίτρινες )  που θα οριοθετούν τις περιοχές του πλαγίου με του τέρματος , τη νοητή γραμμή του κέντρου του γηπέδου και τις νοητές γραμμές ελεύθερου λακτίσματος (πέναλτι). Επίσης θα χρησιμοποιηθούν υφασμάτινοι ή από άλλο εγκεκριμένο υλικό ιμάντες σε ορθογώνια δόμηση όπου θα οριοθετούν την περιοχή του αγωνιστικού χώρου.

BEACH TENNIS

Ο χώρος του διαγωνισμού περιλαμβάνει το γήπεδο και την ενδιάμεση ζώνη (που βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου και των κερκίδων) διαστάσεων 26μ x 18μ συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης ζώνης εκτός της περιμέτρου του παιχνιδιού που περιβάλλεται από πινακίδες μεγέθους 3,5μ x 1μ. Το γήπεδο είναι ορθογωνικής δομής διαστάσεων 16μ x 8μ.

Ο αγωνιστικός χώρος διαιρείται κατά μήκος του μέσου του από ένα δίχτυ αναρτημένο από μία χορδή ή μεταλλικό καλώδιο το οποίο πρέπει να διέρχεται ή να προσαρτάται σε δύο δοκούς ελάχιστου ύψους ο καθένας 1,7 μέτρων. Το δίχτυ θα πρέπει να είναι σταθερά 1,7 μέτρα κατά όλο το μήκος του κα πλήρως επεκτεινόμενο έτσι ώστε να γεμίζει εντελώς το διάστημα μεταξύ των δύο δοκών, εξασφαλίζοντας ότι η μπάλα δεν μπορεί να περάσει ενδιάμεσα. Για αγωνίσματα ενηλίκων το ύψος του διχτυού μπορεί να τοποθετηθεί στα 1,8 μέτρα ύψος υπό την διακριτική ευχέρεια του διαιτητή.

Οι γραμμές του γηπέδου πρέπει να είναι μεταξύ 2,5 εκατοστών και 5,0 εκατοστών, εκτός από το ότι οι γραμμές βάσης μπορούν να έχουν πλάτος έως 10,0 εκατοστά. Οι γραμμές στα άκρα του γηπέδου ονομάζονται γραμμές βάσης και οι γραμμές στις πλευρές του γηπέδου ονομάζονται περιθώρια. Όλες οι μετρήσεις του γηπέδου πρέπει να γίνονται στο εξωτερικό των γραμμών και όλες οι γραμμές του γηπέδου πρέπει να είναι του ίδιου χρώματος που να έρχεται σε σαφή αντίθεση  με το χρώμα της επιφάνειας της άμμου. Όλες οι γραμμές πρέπει να είναι σαφώς ορατές πριν από την έναρξη κάθε σημείου. Οι μετρήσεις του γηπέδου ενδέχεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια ενός σημείου λόγω φυσικής κίνησης των γραμμών στην άμμο, αλλά όλες οι γραμμές θα πρέπει να επιστρέφονται στην αρχική τους θέση πριν από την έναρξη κάθε σημείου. Η διαγώνιος των γραμμών οριοθέτησης του αγωνιστικού χώρου θα πρέπει να είναι στα 17,9 μέτρα (+/- 2cm).

Ένα ελαστικό καλώδιο πρέπει να συνδέεται σε κάθε γωνία και να συνδέεται με ένα θαμμένο ξύλο ή πλαστική άγκυρα συνήθως δίσκος (χωρίς αιχμηρές άκρες). Το ελαστικό καλώδιο παρέχει την απαραίτητη αντίσταση για να διατηρήσει τους ιμάντες οριοθέτησης στη θέση τους, δίνοντας παράλληλα την ευελιξία που απαιτείται ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού εάν ένας παίκτης ή κριτής ή διαιτητής πιάσει το πόδι του κάτω από τη γραμμή. Οι άγκυρες επίσης, δεν πρέπει να δημιουργούν κανένα κίνδυνο για τους παίκτες και τους αξιωματούχους αγώνα.

Μπάλα

Οι μπάλες και οι ρακέτες θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF). Οι μπάλες θα πρέπει να είναι Stage 2 (Orange) Standard, χρώματος είτε πορτοκαλί με κίτρινο ή κίτρινο με μία πορτοκαλί τελεία. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι βάρους 36 έως 46,9 γραμμαρίων διαμέτρου 6 έως 6,86 εκατοστών, να παρουσιάζει πρόσθια παραμόρφωση 1,4 έως 1,65 εκατοστά και μήκους αναπήδησης 105 έως 120 εκατοστά.

BEACH VOLLEYBALL

Το γήπεδο είναι ορθογώνιο με διάσταση 16 x 8 m, περιβαλλόμενο από ελεύθερη ζώνη πλάτους τουλάχιστον 3 m από όλες τις πλευρές. Ο ελεύθερος χώρος παιχνιδιού είναι ο χώρος πάνω από τον χώρο παιχνιδιού, ο οποίος είναι απαλλαγμένος από όλα τα εμπόδια. Ο ελεύθερος χώρος παιχνιδιού πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 7 μέτρων από την επιφάνεια παιχνιδιού. Η ελεύθερη ζώνη είναι τουλάχιστον 5 μέτρα και μέγιστη απόσταση 6 μέτρων από τις τελικές γραμμές / πλευρικές γραμμές. Ο ελεύθερος χώρος παιχνιδιού πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 12,5 μέτρα από την επιφάνεια παιχνιδιού. Όλες οι γραμμές έχουν πλάτος 5 εκ. Οι γραμμές πρέπει να έχουν χρώμα που να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα της άμμου. Η διαχωριστική ταινία πρέπει να είναι ευέλικτη και ανθεκτική, αλλά δεν πρέπει να βλάπτει τη συμπεριφορά των παικτών, και τα πόδια των υπαλλήλων Η ζώνη εξυπηρέτησης είναι μια περιοχή πλάτους 8 μέτρων πίσω από την ακραία γραμμή, η οποία εκτείνεται μέχρι την άκρη της ελεύθερης ζώνης.

Τοποθετημένο κάθετα πάνω από τη μέση του γηπέδου υπάρχει ένα δίχτυ του οποίου η κορυφή βρίσκεται στο ύψος των 2.43 μ για τους άντρες και 2.24 μ για τις γυναίκες.

Σημείωση: Το ύψος του διχτυού μπορεί να ποικίλει για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ως εξής:

Ομάδες ηλικίας Γυναίκες Άνδρες 16 ετών και κάτω από 2.24 m, 14 έτη και κάτω από 2.12 m, 12 έτη και κάτω από 2.00 m.

Το ύψος μετριέται από το κέντρο του παιχνιδιού με μια ράβδο μέτρησης. Το καθαρό ύψος (στις δύο πλευρικές γραμμές) πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο και δεν πρέπει να υπερβαίνει το επίσημο ύψος κατά περισσότερο από 2 cm.

Το δίχτυ έχει μήκος 8,5 m και πλάτος 1 m (+/- 3 cm) όταν είναι κρεμασμένο, τοποθετημένο κάθετα πάνω από τον στενό άξονα στο μέσο του γηπέδου. Είναι κατασκευασμένο από τετράγωνο πλέγμα 10 εκ. Στο πάνω και στο κάτω μέρος του υπάρχουν δύο οριζόντιες λωρίδες πλάτους 7-10 cm κατασκευασμένες από διπλό καμβά, κατά προτίμηση σε σκούρο μπλε ή φωτεινά χρώματα, ραμμένα κατά μήκος του πλήρους μήκους του. Κάθε άκρο της άνω ζώνης έχει μια οπή μέσω της οποίας περνάει ένα κορδόνι που στερεώνει την άνω ταινία στους στύλους για να κρατήσει την κορυφή του δίχτυ τεντωμένη. Εντός των ζωνών υπάρχει ένα εύκαμπτο καλώδιο στο επάνω μέρος και ένα καλώδιο στο κάτω μέρος για τη στερέωση του διχτυού στους στύλους και τη διατήρηση του άνω και του κάτω μέρους του. Επιτρέπεται η διαφήμιση στις οριζόντιες ζώνες του δικτύου.

Για την FIVB, Παγκόσμιες και Επίσημες Διοργανώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα δίχτυ 8,0 m με μικρότερα μαρκαρίσματα που εμφανίζονται μεταξύ των άκρων του διχτυού και των στύλων, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η ορατότητα των αθλητών και των υπαλλήλων. Διαφήμιση μπορεί να εκτυπωθεί στα παραπάνω στοιχεία σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIVB. Δύο έγχρωμες ταινίες, πλάτους 5 εκατοστών (το ίδιο πλάτος με τις γραμμές του γηπέδου) και μήκος 1 μ., Στερεώνονται κατακόρυφα στο δίχτυ και τοποθετούνται ακριβώς πάνω από κάθε πλευρική γραμμή. Θεωρούνται ως μέρος του δικτύου. Η κεραία είναι μια εύκαμπτη ράβδος μήκους 1,80 m και διαμέτρου 10 mm, κατασκευασμένη από υαλοβάμβακα ή παρόμοιο υλικό. Μια κεραία στερεώνεται στο εξωτερικό άκρο κάθε πλευρικής ζώνης. Οι κεραίες τοποθετούνται σε αντίθετες πλευρές του διχτύου. Τα κορυφαία 80 cm από κάθε κεραία εκτείνονται πάνω από το δίχτυ και σημειώνονται με λωρίδες 10 cm με χρώμα αντίθεση, κατά προτίμηση κόκκινο και λευκό. Οι κεραίες θεωρούνται ως μέρος του διχτυού και οριοθετούν πλευρικά τον χώρο διέλευσης. Οι στύλοι που στηρίζουν το δίχτυ τοποθετούνται σε απόσταση 0,70-1,00 m έξω από κάθε πλευρική γραμμή. Έχουν ύψος 2,55 μ. Και κατά προτίμηση ρυθμίζονται. Για τους FIVB, Παγκόσμιους και Επίσημους Διαγωνισμούς, οι θέσεις που υποστηρίζουν το δίχτυ τοποθετούνται σε απόσταση 1 μ. έξω από τις πλευρικές γραμμές. Οι στύλοι είναι στρογγυλεμένοι και λείοι, στερεωμένοι στο έδαφος χωρίς σύρματα. Δεν πρέπει να υπάρχουν επικίνδυνες ή παρεμποδιστικές διατάξεις. Οι θέσεις πρέπει να είναι γεμισμένες.

Μπάλα

Η μπάλα πρέπει να είναι σφαιρική, κατασκευασμένη από εύκαμπτο υλικό (δέρμα, συνθετικό δέρμα ή παρόμοιο) που δεν απορροφά την υγρασία, δηλαδή πιο κατάλληλη για εξωτερικές συνθήκες, καθώς οι αγώνες μπορούν να παιχτούν όταν βρέχει. Η μπάλα έχει εσωτερική κύστη από καουτσούκ ή παρόμοιο υλικό. 

Χρώμα: ελαφρώς ομοιόμορφο χρώμα ή συνδυασμός χρωμάτων. Πρέπει να έχει περιφέρεια 66 έως 68 cm, βάρος 260 έως 280 γραμ. και μέση πίεση: 0,175 έως 0,225 kg / cm2 (171 έως 221 mbar ή hPa).

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

                     

  

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

      

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

          

© Copyright 2019 - 2021 Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, Πάτρα 2019