Loading...
 Start Page

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 AQUATHLON

https://www.triathlon.org/

Πρόκειται για ένα από τα πιο απλά αθλήματα του προγράμματος των Μεσογειακών Παράκτιων. Αποτελείται από τρία μέρη, τρέξιμο 2.5χλμ, 1χλμ κολύμβηση και ξανά 2.5χλμ τρέξιμο. Εάν η θερμοκρασία του νερού, όμως, είναι χαμηλότερη από 22ο Κελσίου, ο αγώνας αρχίζει με κολύμβηση 1χλμ και ακολουθούν 5χλμ τρέξιμο. Το Άκουαθλον ανήκει στην παγκόσμια ομοσπονδία τριάθλου.

 BEACH HANDBALL

http://www.ihf.info/

Ένα από τα πλέον δημοφιλή και θεαματικά αθλήματα των Μεσογειακών Παράκτιων. Στο beach handball η κάθε ομάδα αγωνίζεται με τέσσερις παίκτες. Οι αγώνες κρίνονται στα δύο ή τρία σετ των 10’. Στο 1-1 σετ παίζεται και τρίτο σετ, το λεγόμενο Shoot Out, στο οποίο κάθε ομάδα έχει από πέντε αιφνιδιασμούς. Ο παίκτης που πρόκειται να σουτάρει τρέχει προς το αντίπαλο τέρμα και λαμβάνει τη μπάλα από τον συμπαίκτη του. Στη συνέχεια έχοντας το δικαίωμα να κάνει τρία βήματα πρέπει να επιλέξει τον τρόπο που θα σουτάρει, έτσι ώστε αν επιτευχθεί γκολ να μετρήσει για ένα ή δύο πόντους.
Το τέρμα μετράει για δύο πόντους αν επιτευχθεί με πλήρη περιστροφή 360ο μοιρών ή με εναέριο σουτ ή με πέναλτι. Στην επίθεση κάθε ομάδα αγωνίζεται με τέσσερις παίκτες, εκ των οποίων ο ένας λέγεται specialist (αγωνίζεται με διαφορετικό χρώμα φανέλας), του οποίου τα γκολ μετρούν πάντα για δύο πόντους, ανεξαρτήτως του τρόπου που θα επιτευχθούν. Όταν η ομάδα αμύνεται αγωνίζεται με τρεις παίκτες και τον τερματοφύλακα του οποίου επίσης τα γκολ μετρούν πάντα για δύο πόντους και αυτή η επιθετική υπεραρυθμία και ο τρόπος επίτευξης των γκολ είναι που κάνει το άθλημα θεαματικό.

 BEACH SOCCER

https://www.fifa.com/
https://www.beachsoccer.com/

Πρόκειται για ένα ακόμη εντυπωσιακό άθλημα των Μεσογειακών Παράκτιων, το οποίο παίζεται σε γήπεδα με άμμο, μικρότερα σε διαστάσεις από τα κανονικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Κάθε ομάδα αγωνίζεται με πέντε παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα που δεν φορούν παπούτσια και με δικαίωμα απεριόριστου αριθμού αλλαγών. Κάθε παιχνίδι διαρκεί συνολικά 36 λεπτά καθαρού χρόνου, τρεις περίοδοι των 12 λεπτών η καθεμία. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση τριών λεπτών και στην επιπλέον περίπτωση ισοπαλίας ακολουθούν πέναλτι στα οποία εφαρμόζεται ο «ξαφνικός θάνατος».

 BEACH TENNIS

https://www.itftennis.com/home.aspx

Στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Παράκτιων υπάρχουν παιχνίδια που αποτελούνται από ομάδες 2 ατόμων, ανδρών, γυναικών και μικτά, τα οποία ακολουθούν τους κανονισμούς του τένις. Κάθε παιχνίδι διαρκεί το πολύ τρία σετ (στην περίπτωση ισοπαλίας), με έξι games το κάθε σετ και σύστημα tie break στην ισοπαλία. Το γήπεδο είναι διαστάσεων 16 μέτρα μήκος Χ 8 μέτρα πλάτος, ενώ το δίχτυ που χωρίζει τις δύο περιοχές δεν εφάπτεται του εδάφους (άμμου) και φθάνει σε ύψος 1,7 ή 1,8 μέτρα.

 BEACH VOLLEYBALL

http://www.fivb.com/

Το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα (αγώνισμα) του προγράμματος των Μεσογειακών Παράκτιων και ένα από τα επίσης πολύ θεαματικά. Κάθε ομάδα έχει από δύο παίκτες και ισχύει ότι και στο βόλει σάλας, ότι η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μέχρι τριών πασών κάθε φορά και ο κάθε παίκτης δεν μπορεί να την αγγίζει δύο φορές εκτός αν γίνει μπλοκ. Το γήπεδο είναι διαστάσεων 16 μέτρα μήκος Χ 8 μέτρα πλάτος.

 BEACH WRESTLING

https://unitedworldwrestling.org/

Ο αγωνιστικός χώρος περιλαμβάνει δύο κύκλους διαμέτρου επτά (7) μέτρων σχεδιασμένους από κόκκινη κορδέλα 10 εκατοστών που δεν πρέπει να περιέχει μεταλλικά μέρη. Πρέπει να γεμίσει με ένα στρώμα 30 εκατοστών από λεπτή άμμο. Οι αγωνιζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, λαμβάνουν μέρος σε τέσσερις κατηγορίες κιλών και διαγωνίζονται – παλεύουν σε έναν αγώνα διάρκειας τριών λεπτών. Ο πρώτος αθλητής που θα συγκεντρώσει 3 πόντους ανακηρύσσεται ο νικητής τους αγώνα.

 CANOE OCEAN RACING

https://www.canoeicf.com/

Ο αγωνιστικός χώρος είναι μια τριγωνική διαδρομή μήκους 10 χλμ στη θάλασσα, οριοθετημένη από σημαντήρες που είναι η ίδια για άνδρες και γυναίκες. Οι αθλητές ξεκινούν τον αγώνα από την παραλία, μεταφέροντας τα σκάφη κανό (SS-1) και στη συνέχεια κωπηλατούν για 10χλμ.

 FINSWIMMING

http://www.cmas.org/sport

Η τεχνική κολύμβηση είναι άθλημα που αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές τεχνικές, το αγώνισμα επιφάνειας με τα διπλά πέδιλα, το αγώνισμα της υπόγειας κολύμβησης με μία ανάσα, το 100άρι υποβρύχιο με φιάλη αέρα και το 400άρι. Οι αθλητές χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων πέδιλα, αναπνευστήρες και φιάλες με αέρα.

 OPEN WATER SWIMMING

http://www.fina.org/discipline/open-water

Στους Μεσογειακούς Παράκτιους, οι αθλητές κολυμπούν 1 χλμ τριγωνικής διαδρομής οριοθετημένης από σημαντήρες και κάνουν γύρους μέχρι να συμπληρώσουν 5χιλ.

 ROWING BEACH SPRINT

http://www.worldrowing.com/fisa/

Αποτελείται από δύο τμήματα, από ένα στο οποίο οι αθλητές τρέχουν στην άμμο και τη θάλασσα απόσταση μεταξύ 10 έως 50 μέτρων και από ένα στο οποίο κωπηλατούν 250 μέτρα. Κατά την κωπηλατική διαδρομή υπάρχουν δύο ξεχωριστές διαδρομές αποτελούμενες από 3 ιστιοπολικές σημαδούρες όπου οι κωπηλάτες θα πρέπει να περάσουν με slalom ανάμεσα από αυτές να κάνουν αναστροφή στην τρίτη και τελευταία σημαδούρα και κατά την επιστροφή να περάσουν ξανά με slalom. Έπειτα αφήνουν το κωπηλατικό σκάφος στην ακτή και τρέχουν με sprint προς την αψίδα τερματισμού.

 

 WATER SKI

http://iwwf.sport/

Στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Παράκτιων υπάρχουν τρία αγωνίσματα, το σλάλομ, με ένα πέδιλο όπου ο αθλητής είναι δεμένος με έναν ‘’ιμάντα ρυμούλκησης’’ σε μηχανοκίνητο σκάφος. Αντίστοιχα, τα tricks, οι λεγόμενες φιγούρες όπου ο αθλητής είναι με ένα πέδιλο που επίσης το τραβά μηχανοκίνητο σκάφος και το wakeboard boat, όπου ο αθλητής φορά μία σανίδα και έλκεται από το σκάφος.

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

                     

  

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

      

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

          

© Copyright 2019 - 2021 Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, Πάτρα 2019