Loading...
 Start Page
Η αυλαία πέφτει σε συγκινητική ατμόσφαιρα
Κλίκ για μεγέθυνση
Η αυλαία πέφτει σε συγκινητική ατμόσφαιραΗ αυλαία πέφτει σε συγκινητική ατμόσφαιραΗ αυλαία πέφτει σε συγκινητική ατμόσφαιραΗ αυλαία πέφτει σε συγκινητική ατμόσφαιρα
Σάββατο 31 Αύγ 2019

Με έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης, αλλά και (της αναπόφευκτης σε τέτοιες περιπτώσεις) μελαγχολίας πέφτουν απόψε οι τίτλοι τέλους των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. 


Η δεύτερη έκδοση του θεσμού που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα και στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε με την Τελετή Λήξης, η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Εγκατάσταση "Άρτεμις" και εκτός από την έννοια του αποχαιρετισμού, ενείχε και εκείνη της ανανέωσης του ραντεβού των αθλητών και των αθλητριών της Μεσογείου. 

Απόψε τερματίζεται το ταξίδι της κόκκινης μπάλας που άρχισε την περασμένη Κυριακή., αλλά (με τη λογική του Τόμας Ελιοτ, ο οποίος έγραψε ότι "τέλος είναι το σημείο απ' όπου αρχίζουμε") ταυτοχρόνως αρχίζει ένα καινούργιο ταξίδι προς τον επόμενο προορισμό, σε τέσσερα χρόνια από τώρα. 

Σε μια νοηματική αλληλουχία με την Τελετή Εναρξης, απόψε το κορίτσι που κρατά την κόκκινη μπάλα και τα υπόλοιπα παιδιά φεύγουν από την Πάτρα και αναζητούν το καινούργιο λιμάνι τους... 

Βλέπουν την κόκκινη μπάλα που αποτελεί το κοινό σημείο αναζήτησης και πλησιάζουν κοντά της... 

Συναντιούνται στο κέντρο του γηπέδου, αγκαλιάζονται, μοιράζονται την μπάλα και τη χαρά του παιχνιδιού, ενώ  την ίδια στιγμή κορδέλες στα χρώματα των Αγώνων κινούνται στον αέρα και σηματοδοτούν όλα αυτά που προσπόρισε το όμορφο ταξίδι...

Την ευγενή άμιλλα, την ειρήνη, τη φιλία, την αδελφοσύνη...

Και όταν ο χορός τελειώσει, όπως και οι Αγώνες, φεύγουν όλοι τρέχοντας και αφήνουν πίσω το κορίτσι μαζί με ένα αγόρι...

Το κορίτσι του δίνει τη μπάλα. Οι Αγώνες παραδίδονται στην επόμενη διοργανώτρια  πόλη.

Στη συνέχεια ακολουθεί μια γιορτή αποχαιρετισμού με την υπόσχεση του επόμενου ανταμώματος τους στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023. 

Η Τελετή Λήξης αποτελεί μια γιορτή των 26 εθνών, ένα πάρτι αποχαιρετισμού των αποστολών και μια εκδήλωση στην οποία η Οργανωτική Επιτροπή τιμά και ευχαριστεί  τους αθλητές, όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την παρουσία τους στη διοργάνωση και στην πόλη.

Οι 26 αποστολές εισέρχονται στο γήπεδο με τους σημαιοφόρους τους, χωρίς ωστόσο να είναι στοιχημένοι στη σειρά, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο των Τελετών Έναρξης.

Στην πραγματικότητα νιώθουν ότι συμμετέχουν σε ένα πάρτι αποχαιρετισμού και συνάμα δίνουν ραντεβού για το επόμενο αντάμωμα τους. 

Με πολύ χορό και μουσική μέσω σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, με χορευτές ακροβάτες και άλλους καλλιτέχνες σηματοδοτείται  το τέλος της μεγάλης γιορτής της  Πάτρας, της Ελλάδας, της Μεσογείου και του αθλητικού κόσμου. 

Από του βήματος της σκηνής εκφώνησαν λόγους ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της "Πάτρα 2019", Νίκος ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Amar ADDADI. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ιάκωβος ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ παρέλαβε τη σημαία των Αγώνων που  θα παραδοθεί στους αμφιτρύωνες της διοργάνωσης του 2023, η οποία δεν έχει ανατεθεί ακόμη. 

Στην Τελετή Λήξης συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Χορωδία και η Φιλαρμονική της Πολυφωνικής Πατρών και άγημα της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου 

Οι συντελεστές  της Τελετής: 

Καλλιτεχνική Σύλληψη και Εκτέλεση: Πάρης Λαλιώτης

Σχεδιασμός Κοστουμιών και Σκηνικών : Πάρης Λαλιώτης

Παρουσίαση: Γιώργος Λιανός

Χορογραφίες: Garry Mardon-G2 Entertainment Group

Θεατρική ομάδα: Χ Saltibagos

Video: Χρήστος Ορτέντζιο

Video – Animation – Music : Robin Skouteris

Σχεδιασμός χορογραφημένων πυροτεχνημάτων : Παύλος Νάνος

Σχεδιασμός φωτισμού : Νίκος Σωτηρόπουλος

Σχεδιασμός ήχου : Δημήτρης Αγγελόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής (εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής): Σπύρος Στασινόπουλος

Οργάνωση παραγωγής : Ευθύμιος Κατής    

Παραγωγή:ΔΙΗΧΟ

 

 

 

 

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

                     

  

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

      

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

          

© Copyright 2019 - 2021 Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, Πάτρα 2019