Loading...
 Start Page
«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»!
Κλίκ για μεγέθυνση
«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»!«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»!«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»!«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»!«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»!
Παρασκευή 05 Ιούλ 2019

Εκτενές αφιέρωμα στην προετοιμασία και τα διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων φιλοξενεί στο σημερινό της φύλο η εφημερίδα «Πελοπόννησος». Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται τα χρώματα της διοργάνωσης στα οποία θα ντυθεί η πόλη της Πάτρας για τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Επίσης, φιλοξενείται συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλία Δαλαϊνα, ο οποίος μιλά για όλα τα θέματα της προετοιμασίας των Αγώνων και της δημιουργικής ομάδας που παρουσιάζουν τα χρώματα της διοργάνωσης.

 

Ηλία Δαλαΐνας: «Θα κερδίσουμε και τα δύο στοιχήματα…», αποφαίνεται ο Ηλίας Δαλαΐνας, πρότζεκτ μάνατζερ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, για το αν θα καταφέρει να μπει ξανά η Ελλάδα στο παιχνίδι των μεγάλων διοργανώσεων, χωρίς να σημειωθούν οικονομικές υπερβάσεις.

Ο ίδιος θα ηρεμήσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί η Τελετή Λήξης των Αγώνων. Οι μεταφορές είναι ο μόνος τομέας που τον κρατάει ακόμα ανήσυχο λόγω της μεγάλης διασποράς ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Υψηλό θα είναι το επίπεδο της ασφάλειας λόγω της πολυπληθούς συμμετοχής αραβικών κρατών και όχι μόνο από τις 25-31 Αυγούστου.

Στις αρχές Αυγούστου οι διοργανωτές θα είναι σε θέση να μπουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις. «Η Περιφέρεια, ο Δήμος, το ΠΕΑΚ θεωρώ πως είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα» εκτιμά για την επόμενη μέρα των Αγώνων και πως θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την πόλη και τους φορείς της.

«Οι εθνικές εκλογές δεν ήταν στο πλάνο μας. Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στην χρονική πίεση που προκύπτει από αυτή την διαδικασία» απαντάει με ειλικρίνεια ο Ηλ. Δαλαΐνας και εκτιμά ότι «το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό μας είναι έτοιμο να επιχειρήσει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει η χώρα μετά την κρίση».

Στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας θα γίνει η Τελετή Έναρξης.

 • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η προετοιμασία της Πάτρας για τους Μεσογειακούς Παράκτιους;

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία σε όλα τα επίπεδα. Τις επόμενες 25 ημέρες θα αρχίσει να «κουμπώνει» ο σχεδιασμός και τα οργανογράμματά μας ώστε στις αρχές Αυγούστου να είμαστε σε θέση να μπούμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις».

 • Στις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις που κάνατε όταν αναλάβατε, ζητούσατε από τους υπεύθυνους των καταλυμάτων της περιοχής να γίνουν περισσότερο συνεργάσιμοι. Λύθηκαν τα ζητήματα διαμονής;

«Είναι αλήθεια ότι στην αρχή υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με τα ξενοδοχειακά καταλύματα και είχε εκφραστεί από την πλευρά μας μεγάλη δυσαρέσκεια. Στην πορεία τα όποια θέματα εξομαλύνθηκαν και τώρα είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι έχουμε βρει το σύνολο των απαραίτητων κλινών για τη φιλοξενία, τόσο των αθλητικών αποστολών όσο και των υπολοίπων μελών της Μεσογειακής Οικογένειας».

 • Από την αρχή της συμμετοχής σας στην προετοιμασία μάθατε να δουλεύετε κάτω από ένα εξαιρετικά πιεστικό χρονοδιάγραμμα. Παραμένει πιεστικό και σήμερα; Αν ναι, ποιοι είναι οι τομείς της διοργάνωσης που σας κρατούν ανήσυχο;

«Η δουλειά μου είναι να σχεδιάζω χρονοδιαγράμματα ρεαλιστικά τα οποία όμως να ταυτίζονται με τις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Οι αθλητικές διοργανώσεις τέτοιου μεγέθους είναι η τέχνη του εφικτού. Μέχρι και την τελετή λήξης θα υπάρχει πίεση η οποία λόγω της εμπειρίας δεν με αγχώνει. Ο μόνος τομέας που με κρατά ανήσυχο είναι οι μεταφορές, διότι υπάρχει μεγάλη διασπορά ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Πάτρας και τα δίκτυα κυκλικής τροχιάς που θα πρέπει να αναπτυχθούν είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Οι αθλητικές αποστολές θα πρέπει αν φθάνουν στις αγωνιστικές και προπονητικές εγκαταστάσεις στην ώρα τους, χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Να ξέρετε ότι σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις το πρώτο πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει κρίση είναι οι μεταφορές. Ένας στόλος 70 και πλέον λεωφορείων και 100 περίπου οχημάτων θα αναλάβουν να εκτελέσουν αυτό το έργο. Χρειάζεται μεγάλη συνέργεια της Περιφέρειας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Τροχαίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Οργανωτικής Επιτροπής προκειμένου να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί μία επαρκής συγκοινωνιακή μελέτη».

 • Πώς μπορεί μια διοργάνωση να επηρεάσει το μέλλον της Πάτρας και της περιοχής; Ποιοι οικονομικοί και κοινωνικοί τομείς, με βάση την εμπειρία σας, δύνανται να επηρεαστούν μετά το τέλος των Αγώνων;

«Η Πάτρα είναι μία μεγάλη πόλη με πλούσια αθλητικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Θα βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς αθλητικής κοινότητας για πάνω από 15 ημέρες. Ασφαλώς τα 3.500 και πλέον μέλη της Μεσογειακής Οικογένειας θα συμβάλουν στην οικονομία της πόλης. Ο πιο σημαντικός κοινωνικός τομέας που θα αφήσουν πίσω τους οι αγώνες είναι ο εθελοντισμός. Στην Οργανωτική Επιτροπή έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα του εθελοντισμού με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό από μόνο του αποτελεί σοβαρή κληρονομιά Μια φορά εθελοντής... για πάντα εθελοντής. Οι εθελοντές λοιπόν ψυχή των Αγώνων αλλά και πηγή έμπνευσης μετά το πέρας αυτών διότι θα συνεχίζουν να προσφέρουν το εθελοντικό τους έργο σε άλλους κοινωνικούς φορείς της πόλης».

 • Με ποιο τρόπο μπορεί και πρέπει η Πάτρα να αξιοποιήσει την διοργάνωση των μεσογειακών παράκτιων μετά την 31η Αυγούστου;

«Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το απαντήσει η ίδια η Πάτρα. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, το ΠΕΑΚ θεωρώ πως είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα ώστε να υπάρχει πλήρης μετα-μεσογειακή αξιοποίηση του έργου. Η εικόνα που έχω είναι ότι όλοι οι φορείς είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα».

 • Πότε θα είστε ευχαριστημένος; Οταν ξεκινήσουν ή όταν τελειώσουν οι Αγώνες;

«Θα είμαι ευχαριστημένος όταν όλα κυλήσουν ομαλά και την 31η Αυγούστου ολοκληρωθεί η Τελετή Λήξης. Ούτε μισή ώρα νωρίτερα. Οι αθλητικές διοργανώσεις είναι δυναμικά γεγονότα και χρειάζονται καθημερινή διαχείριση κρίσεων. Είμαστε εδώ να δώσουμε λύση σε κάθε θέμα που θα προκύψει».

 • Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια (κάτι ανάλογο με αυτό που ζήσαμε στους Ολυμπιακούς) ή είναι πιο χαλαρά τα πράγματα;

Το επίπεδο ασφάλειας των Αγώνων θα είναι υψηλό δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν συμμετοχές πλήθους αραβικών κρατών και όχι μόνο. Δεν θα είναι ασφαλώς στο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά δεν θα είναι σε καμία περίπτωση χαλαρό. Είναι ξεκάθαρο ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία είναι απολύτως ξεκάθαρη.

 • Ποια σύζευξη θα έχουν οι αγώνες με τον πολιτισμό;

«Καθ' όλη την διάρκεια των Αγώνων θα υπάρχει πλήθος πολιτιστικών δράσεων. Η Πάτρα φημίζεται για τον πολιτισμό της οπότε οι ξένοι φίλοι μας που θα ταξιδέψουν από 26 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά αυτή την πλευρά της πόλης για την οποία είμαστε περήφανοι».

 • Μπορεί η προετοιμασία και η διοργάνωση των Μεσογειακών να χρησιμοποιηθεί ως ένα σχέδιο-αφορμή για τον εκσυγχρονισμό της Πάτρας και την αναβάθμιση της αθλητικής της ταυτότητας;

«Οι Αγώνες αυτοί είναι παράκτιοι. Δεν χαρακτηρίζονται από πλούσια κατασκευαστικά αθλητικά έργα. Δεν κατασκευάζουμε νέες αθλητικές υποδομές της πόλης, αναβαθμίζουμε όμως τις ήδη υπάρχουσες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου «Πεπανός», το οποίο είναι μία σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση. Με την ευκαιρία των Παράκτιων Αγώνων το ΠΕΑΚ αναβαθμίζει τις τεχνολογικές του υποδομές, αποκτά σύγχρονα χρονομετρικά συστήματα, νέους βατήρες εκκίνησης και ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων, ενώ αναβαθμίζονται και οι υποδομές φωτισμού του. Τέτοιες ευκαιρίες υπάρχουν και άλλες. Μέσα στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε για την οργάνωση των Αγώνων έχουμε μεριμνήσει πάντως για όλα αυτά».

 • Αισθανθήκατε ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι αυτοδιοικητικές ή οι επικείμενες εθνικές εκλογές δυσκόλεψαν την αποστολή της οργανωτικής επιτροπής;

«Κάθε εκλογική διαδικασία φρενάρει την εκτέλεση του σχεδιασμού μας. Οι πρώτες δύο ήταν υπολογισμένες για αυτό και είχαμε φροντίσει να είναι ανάλογα και τα χρονοδιαγράμματά μας. Οι εθνικές εκλογές δεν ήταν στο πλάνο μας. Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στην χρονική πίεση που προκύπτει από αυτή την διαδικασία. Το έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό».

 • Δύο από τα στοιχήματα που έχουν τεθεί είναι να μπει «η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι» των μεγάλων διοργανώσεων και να φιλοξενήσει ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός χωρίς οικονομικές υπερβάσεις. Θα τα κερδίσουμε;

«Και τα δύο στοιχήματα θα κερδηθούν. Τόσο η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων όσο και οι εργαζόμενοι της Οργανωτικής Επιτροπής δίνουν καθημερινά μάχη με τον χρόνο ώστε οι δύο στόχοι που αναφέρατε να επιτευχθούν. Θα κάνουμε αγώνες με ανθρώπινο μέτρο. Οχι υπερβολές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι οικονομικές υπερβάσεις δεν θα υπάρξουν εφόσον η χρηματοδότηση κυλήσει ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Αν η χρηματοδότηση, η οποία είναι εξασφαλισμένη ως κρατική επιχορήγηση, καθυστερήσει, θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε υπερβάσεις».

 • Οι Πατρινοί δεν έχουν μπει ακόμα στο κλίμα των αγώνων. Πώς θα τους αλλάξετε τη διάθεση στο διάστημα που απομένει μέχρι και τις 25 Αυγούστου που ξεκινούν οι μεσογειακοί;

«Οι Αγώνες αυτοί είναι οι Αγώνες της Πάτρας. Το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν προωθητικές ενέργειές που θα έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι πολίτες αυτής της πόλης στις αθλητικές εγκαταστάσεις και να ζήσουν τον παλμό των Αγώνων. Πάντως θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι οι 1.000 και πλέον εθελοντές που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, εκτός του ότι είναι πρεσβευτές μας, δίνουν ξεκάθαρη αίσθηση ότι η Πάτρα ξεκίνησε να μπαίνει στον παλμό των Αγώνων. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η πώληση των εισιτηρίων. Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης τους θα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mbgpatras2019.gr».

 • Ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους Μεσογειακούς Παράκτιους (π.χ. εθελοντισμό, φιλοξενία, μεταφορές);

«Μεταφορές, φιλοξενία, διατροφή είναι οι πιο σημαντικές υπηρεσίες Αγώνων και αποτελούν πραγματική πρόκληση. Από την άλλη πλευρά χωρίς αθλητικό εξοπλισμό και τεχνολογία αγώνες δεν γίνονται. Άρα και αυτή η πλευρά αποτελεί πρόκληση.

Το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό μας είναι έτοιμο να επιχειρήσει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει η χώρα μετά την κρίση».

 • Ποια θα είναι η υλική και ποια η άυλη κληρονομιά των Αγώνων;

«Δεν θα σταθώ στην υλική κληρονομία των Αγώνων διότι κάθε προμήθεια που θα γίνει προφανώς και θα εμπλουτίσει τις αθλητικές υποδομές της Πάτρας. Ομως αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Μετά από πέντε χρόνια ο κάθε εξοπλισμός θα είναι ταλαιπωρημένος η τεχνολογικά παρωχημένος.

Η άυλη κληρονομία των Αγώνων είναι το ανθρώπινο δυναμικό είτε αυτό είναι έμμισθο προσωπικό, είτε είναι εθελοντές. Οι Αγώνες θα μείνουν ανεξίτηλοι σε κάθε στέλεχος αυτής της διοργάνωσης. Η μεθοδολογία και ο τρόπος σκέψης για την εκτέλεση ενός τόσο πολύπλοκου έργου θα συνοδεύει το κάθε ένα και κάθε μία στη διάρκεια της ζωής τους. Και αυτό είναι αξία ανεκτίμητη».

 

 • Πού θα γίνει τελικά η τελετή έναρξης και ποιο περιεχόμενο θα έχει;

«Η Τελετή Έναρξης θα γίνει στην αθλητική εγκατάσταση «Αρτεμις» που ορίζεται στο παραλιακό μέτωπο δεξιά και αριστερά του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Οπως κάθε Τελετή Εναρξης διαχωρίζεται στο περιεχόμενο που σχετίζεται με το πρωτόκολλο και στο περιεχόμενο που σχετίζεται με το καλλιτεχνικό δρώμενο. Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να σας αποκαλύψω ποια θα είναι η σύλληψη και η εκτέλεση της Τελετής, αφού αυτό παραμένει μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή».

 

 

Η Πάτρα ντύνεται στα χρώματα των Μεσογειακών Αγώνων

Στα τέλη Ιουλίου θα αρχίσει να ντύνεται η Πάτρα στα χρώματα των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων. Η επιλογή των χρωμάτων και η εκπόνηση του δημιουργικού αποτελεί εργασία μιας πενταμελούς ομάδας επαγγελματιών του είδους που κατάφερε ήδη να αποσπάσει τα εύσημα από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Η ομάδα κλήθηκε να δημιουργήσει από το μηδέν αυτό που ονομάζεται «λουκ» (η απόδοση της αγγλικής λέξης «εικόνα» περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από αυτό που γνωρίζουμε στα ελληνικά, μας εξήγησαν τα μέλη της). Πώς ορίζεται το λουκ;

Είναι το αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων. Χωρίς το λουκ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μια αθλητική διοργάνωση. Είναι το βασικό στοιχείο που θα εμπνεύσει τους αθλητές μπαίνοντας στους αθλητικούς χώρους ώστε να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, και τους θεατές να μπουν στο κλίμα των αγώνων και να εμψυχώσουν τους αθλητές με το δικό τους τρόπο.

«Περνάει το μήνυμα της γιορτής και της φιέστας. Ναι μεν πρόκειται για αγώνες και υπάρχει ο ανταγωνισμός, αλλά πρέπει να υπάρχει η ένταση και ο ενθουσιασμός. Το λουκ σου το "κλειδώνει" αυτό το κλίμα» μας εξήγησε η Βιβή Ανδριοπούλου, επικεφαλής της διεύθυνσης που ανέλαβε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι. Κάθε πόλη και κάθε αθλητική ή άλλη διοργάνωση λειτουργεί με τον δικό της τρόπο.

Το σημαντικό στη διοργάνωση της Πάτρας είναι ότι έχει πολλά στοιχεία που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τα περισσότερα από αυτά, στον βαθμό που μπορούσαμε, χωρίς να φτάσουμε στην υπερβολή. Πέρα από τη φυσική ομορφιά της πόλης, χρησιμοποιήσαμε το ηλιοβασίλεμα στα χρώματά μας, την Παλιοβούνα που βλέπουμε κάθε πρωί όλοι οι Πατρινοί -μπορεί να μην είναι στην Πάτρα αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της, τη θάλασσά μας, τις ακτές μας, το λιμάνι μας, τους κυματισμούς… Ηταν σημαντικό για εμάς να παντρέψουμε την ιστορία της πόλης με την εξέλιξή της, προβάλλοντας στοιχεία όπως είναι η γέφυρα και το αρχαιολογικό μουσείο. Ολα αυτά προσπαθήσαμε να τα εντάξουμε στο λουκ, στα μετάλλιά μας, και σε οτιδήποτε κάνουμε» είπε η Β. Ανδριοπούλου.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν από τη δημιουργική ομάδα και θα ντύσουν την πόλη και τους Αγώνες είναι «το μοβ που βγάζει ο ήλιος όταν δύει, το κόκκινο-φούξια που δεν μπορούμε καν να το προσδιορίσουμε, είναι το γαλάζιο της θάλασσας, το μπεζ της άμμου από τις ακτές μας, το πράσινο της βλάστησης. Τα εμπνευστήκαμε από την Πάτρα και τις φυσικές ομορφιές της. Δεν έχει μπει κανένα χρώμα που να μην υπάρχει στην πόλη είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε κατά τη δύση του ηλίου.

 

Λουκ για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς

Η Πάτρα έχει άλλη μια πρωτιά στους Μεσογειακούς. Είναι η πρώτη διοργανώτρια πόλη που αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της λουκ κατά τη διάρκεια των Αγώνων. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την πεπατημένη. Ομως, ο πρότζεκτ μάνατζερ μας απελευθέρωσε εντελώς. Εκεί που ήμασταν λίγο συντηρητικοί και επιφυλακτικοί για αυτό που θα δημιουργούσαμε, μας εξήγησε ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μπήκαμε σε αυτή τη λογική αν και γνωρίζαμε ότι θα εργαστούμε πολύ σκληρά…». Το γεγονός ότι δεν είχε ενταχθεί ξανά κάτι τέτοιο στους Μεσογειακούς μέχρι σήμερα ήταν ένα στοίχημα. «Είναι πολύ απαιτητικό όλο αυτό. Πέρα από την έμπνευση που είναι το πιο ωραίο κομμάτι και το χαίρεσαι γιατί έχεις μπει σε μια διαδικασία πιο εικαστική, είναι απαιτητικό και επιβάλει αμέτρητες ώρες δουλειάς. Απαιτεί μαραθώνιο σχεδιαστικό ξενύχτι για να δημιουργήσει… τα πάντα». Από εισιτήρια, βάουτσερ για τους εθελοντές, να ντύσεις μια αθλητική εγκατάσταση, την αναμνηστική καρφίτσα, τις στολές, τις σημαίες και τα λάβαρα που θα ντύσουν την πόλη, τα μπλουζάκια, τις πετσέτες, τα μπρελόκ, τα μετάλλια, τις εκδόσεις, τα μπάνερ, τα πόστερ…

«Εμείς έχουμε μια εξαιρετική ομάδα» λέει η Β. Ανδριοπούλου. «Είναι όλοι τους επαγγελματίες. Δουλεύουν χωρίς να σκέφτονται τα ωράρια. Κανείς δεν φεύγει χωρίς να τελειώσει τη δουλειά που έχει να κάνει. Δεν θα μπορούσε να βγει αλλιώς. Δεν βγαίνουν αυτά με τα συνηθισμένα ωράρια. Ούτε από μη επαγγελματίες. Αισθάνομαι τυχερή που έχω αυτή την ομάδα…».

Στα τέλη Ιουλίου η Πάτρα θα αρχίσει να αποκτά το λουκ των Μεσογειακών. Θα ντυθούν σίγουρα όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Δηλαδή, η Πλαζ που την ονομάτισαν οι διοργανωτές «Ηρα», το νότιο πάρκο που το ονομάτισαν «Αρτεμις» και το «Πεπανός». Θα ντυθούν με σημαίες οι πλατείες, κεντρικοί δρόμοι, και όλο το παραλιακό μέτωπο.

Η δουλειά της πενταμελούς ομάδας έχει ήδη αποσπάσει τα συγχαρητήρια της ΔΕΜΑ. «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για αυτό», είπε η κριέιτιβ νταϊρέκτορ.

Τα μέλη της ομάδας: Κωνσταντίνος Καρλής, Τζέι Ιμπτας, Ευαγγελία Τσοκανά, Θοδωρής Καπογιαννόπουλος (γραφίστες), Βιβή Ανδριοπούλου (κριεϊτιβ νταϊρεκτορ).  

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

συμπλήρωσε τη φόρμα ενδιαφέροντος για τον εθελοντισμό στην Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Πάτρα 2019».

STAY TUNED:

       

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Email: info@mbgpatras2019.gr, Τηλ: +302610701375

Διεύθυνση: 91-93 Πατρών Κλάους, Πάτρας, Τ.Κ. 26335, Ελλάδα

© Copyright 2019 Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, Πάτρα 2019